Skip to content Skip to footer

1. Uvod

KAP Knjigovodstvena Agencija (internet adresa sajta: [Unesite URL sajta]) poštuje vašu privatnost i ceni vaše poverenje. Mi smo agencija sa sedištem u Srbiji, koja pruža knjigovodstvene i računovodstvene usluge. Molimo vas da pažljivo pročitate ovu Politiku privatnosti, kako biste razumeli na koji način koristimo vaše podatke i kako ih štitimo.

2. Prikupljanje podataka

Lokacija skladištenja podataka
Naši serveri se nalaze u Srbiji, a podaci koje prikupljamo se čuvaju u skladu sa zakonima Republike Srbije i EU direktivama o zaštiti podataka.

Registracioni podaci
Ako se registrujete na našem sajtu, čuvamo vaše korisničko ime, email adresu i sve dodatne lične podatke koje unesete u vaš korisnički profil. Vaše podatke možete videti, izmeniti ili obrisati u bilo kom trenutku (osim korisničkog imena). Administratori sajta takođe mogu pristupiti i izmeniti ove informacije.

Podaci o podršci
Ako ste registrovani korisnik i imate validan nalog za podršku, možete podneti tikete za podršku. Podaci koje unesete u formular za podršku šalju se našem sistemu za podršku, uz vašu saglasnost svaki put kada kreirate novi tiket.

Komentari
Kada ostavite komentare na sajtu, prikupljamo podatke prikazane u formularu za komentare, kao i vašu IP adresu i podatke o korisničkom agentu pregledača radi detekcije spama.

Kontakt forma
Informacije koje pošaljete putem kontakt forme na našem sajtu šalju se na naš email. Ove informacije se čuvaju samo za svrhe korisničke podrške i nikada se ne koriste u marketinške svrhe ili dele sa trećim stranama.

Google Analytics
Na našem sajtu koristimo Google Analytics za anonimno praćenje korišćenja sajta. Nema skladištenja personalizovanih podataka. Ako želite da se odjavite od praćenja putem Google Analytics-a, koristite sledeći link: [Google Analytics Opt-out].

3. Ugrađeni sadržaj

Stranice na ovom sajtu mogu sadržati ugrađeni sadržaj (npr. YouTube video zapise). Ugrađeni sadržaj sa drugih veb-sajtova ponaša se isto kao da ste posetili taj drugi veb-sajt. Ovi sajtovi mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugrađivati dodatne treće strane za praćenje, i pratiti vašu interakciju sa ugrađenim sadržajem.

4. Kolačići

Ovaj sajt koristi kolačiće – male tekstualne fajlove koji se postavljaju na vaš uređaj kako bi poboljšali korisničko iskustvo. Generalno, kolačići se koriste za čuvanje korisničkih podešavanja, skladištenje informacija za korpe sa proizvodima, i pružanje anonimnih podataka trećim aplikacijama kao što je Google Analytics. Možete onemogućiti kolačiće putem podešavanja vašeg pregledača. Najefikasniji način je da onemogućite kolačiće u vašem pregledaču.

Neophodni kolačići (za sve posetioce sajta):

  • cfduid: Koristi se za naš CDN CloudFlare kako bi identifikovao individualne klijente iza zajedničke IP adrese i primenio sigurnosne postavke za svakog klijenta.

Neophodni kolačići (dodatni za prijavljene korisnike):

  • wp-auth: Koristi ga WordPress za autentifikaciju prijavljenih posetilaca.
  • wordpress_logged_in_{hash}: Koristi ga WordPress za autentifikaciju prijavljenih posetilaca.
  • wordpress_test_cookie: Koristi ga WordPress kako bi osigurao ispravno funkcionisanje kolačića.

5. Ko ima pristup vašim podacima

Ako niste registrovani korisnik našeg sajta, nemamo nikakve lične podatke o vama. Ako ste klijent sa registrovanim nalogom, vaši lični podaci su dostupni:

  • Našim sistem administratorima.
  • Našim agentima podrške, kada im je potrebno da pristupe informacijama o korisničkim nalozima radi pružanja podrške.

6. Pristup trećih strana vašim podacima

Vaše podatke ne delimo sa trećim stranama osim kada je to potrebno da bismo vam pružili usluge koje očekujete od nas.

7. Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Kada podnesete tiket za podršku ili komentar, njihovi metapodaci se čuvaju sve dok nam ne zatražite da ih uklonimo. Ove podatke koristimo da bismo vas prepoznali i automatski odobrili vaše komentare umesto da ih zadržavamo za moderaciju.

Ako se registrujete na našem sajtu, čuvamo lične podatke koje ste uneli u vaš korisnički profil. Možete videti, izmeniti, ili obrisati vaše lične podatke u bilo kom trenutku (osim promene korisničkog imena). Administratori sajta takođe mogu videti i izmeniti te informacije.

8. Bezbednosne mere

Na celom sajtu koristimo SSL/HTTPS protokol. Ovo šifruje komunikaciju između korisnika i servera kako bi se sprečilo neovlašćeno prikupljanje ličnih podataka.

U slučaju narušavanja bezbednosti podataka, administratori sistema će odmah preduzeti sve potrebne korake kako bi osigurali integritet sistema, kontaktirati pogođene korisnike i pokušati da resetuju lozinke ako je potrebno.

9. Vaša prava

Ako imate registrovani nalog na ovom sajtu ili ste ostavili komentare, možete zatražiti izvoz fajla sa ličnim podacima koje čuvamo, uključujući sve podatke koje ste nam pružili. Takođe, možete zatražiti da izbrišemo sve lične podatke koje čuvamo. Ovo ne uključuje podatke koje smo u obavezi da čuvamo u administrativne, pravne ili bezbednosne svrhe.

10. Treća lica

Naša politika privatnosti ne pokriva linkove ka trećim sajtovima koji se mogu nalaziti na našem sajtu. Preporučujemo da pregledate politike privatnosti tih sajtova pre nego što pružite bilo kakve informacije.

11. Objavljivanje podataka u zakonske svrhe

U određenim situacijama, KAP Knjigovodstvena Agencija može biti obavezna da objavi vaše podatke zbog pravnih zahteva od strane državnih institucija ili privatnih lica u vezi sa pravnim postupcima. U takvim slučajevima, obaveštavamo vas o ovim zahtevima i pokušavamo da zaštitimo vaše podatke u najvećoj mogućoj meri.